Vi er utrolig stolte over å bli både nominert og utkåret som vinner av Best Interior på Designers’ Saturday Awards i helgen!

Prisen som, grunnet Covid 19, ikke har blitt utdelt de siste 4 årene setter søkelys på interiørarkitektenes fagkompetanse og sentrale rolle i byggeprosjekter. Året tema var CHANGE:

«I en verden som stadig er i endring møter vi på situasjoner som krever at vi tenker, ser og tar valg på en ny og fremoverlent måte. Enkelte ganger ser vi oss tilbake for å finne svar fra tidligere erfaringer, mens i andre tilfeller etterstreber vi å finne løsning ved å analysere tiden fremover. Enten om vi ser oss tilbake eller inn i de ukjente er det her og nå endringen skjer. Tema CHANGE er ment å få oss til å reflektere, vurdere og utfordre den enkelte av oss til å stoppe opp å se hvordan verden og oss selv stadig utvikles og endres.» – Designers’ Saturday

IARK hadde kvalifisert 2 av de totalt 10 nominerte, med Pressens hus i Oslo og Café Viken i Bergen. Av disse 10 meget sterke prosjektene ble Pressens Hus utnevnt som vinner – vi er ydmyke og glade over å være dem som stikker av med seieren!

Pressens Hus

De gamle 1800-talls bygårdene i Skippergata 22 og 26 har vært gjennom omfattende ombygging, rehabilitering og transformasjon. To historietunge bygg har blitt slått sammen til ett hus for å skape et samlingspunkt for alle presseorganisasjonene i Norge.

Byggenes historie, identitet og sjel har stått sentralt samtidig som byggets transformasjon inn i fremtiden er ivaretatt. Gammel teglstruktur, bjelker og søyler er beholdt og det som før var en bakgård er blitt til et nytt, lyst atrium. Samtidig er dette blitt et topp moderne kontorbygg med fasiliteter, tekniske detaljer og klimaavtrykk tilpasset dagens krav.

Under dette prosjekter har vi samarbeidet tett med arkitektene fra Atelier Oslo og Kima Arkitektur. Vi takker for et fantastisk samarbeid!