Som gårdeier og eiendomsutvikler er man gjennom lovverket ansvarlig for å planlegge bygg som skal fremme likestilling og bekjempe diskriminering, men hvordan lykkes med dette?
Les våre 5 tips!
For å utforme sømløse løsninger som fungerer for alle, må universell utforming være en selvsagt del av alle byggeprosjekter fra forprosjekt til ferdigstillelse, enten det handler om rehabilitering eller nybygg. Gårdeiere har sterk innflytelse på nivå av inkludering i prosjektet, og for å kaste ut en brannfakkel: det er lov å strekke seg lenger enn lovverket!
Siden 2004 har regjeringen jobbet med utvikling av handlingsplaner som konkret omhandler universell utforming og inkludering i bygg. Utviklingen har bidratt til et mer likestilt samfunn der målet er at alle kan delta. Bakenforliggende for disse handlingsplanene ligger både Agenda 2030 med FN’s bærekraftmål*, og Likestilling- og diskrimineringsloven*. Direktoratet for byggkvalitet har i denne forbindelse utviklet en teknisk forskrift som byggebransjen allerede er godt kjent med. TEK 17 er den nyeste versjonen av denne forskriften og er et minimum av hva som kreves av universell utforming i byggeprosjekter.