Synet vårt på arbeidsplassen er i ferd med å bli radikalt endret. Hvorfor skal vi nøye oss med vonde møbler, dårlig luftkvalitet og grå vegger? Både jobblivet og privatlivet er i stor endring, og bedrifter som vil beholde og tiltrekke seg dyktige og lojale medarbeidere er nødt til å tenke større. Ansatte forventer i dag den samme tryggheten, og den samme komforten, som de har hjemme.

I fremtidens kontor må organisasjonene være villige til å endre og tilpasse arbeidsmetodene sine, de må tilrettelegge, og ta høyde for nye utfordringer og nye muligheter. Telia har gjort dette. På nyåret flytter de inn i fremtidens kontor.

Kunnskap gir mangfold

Vi har jobbet med et stort innredningsoppdrag for Telia siden januar 2019, som er klar for innflytting inn i Økern Portal i løpet av februar 2021.Telia har over 1700 ansatte som skal inn i 25.000m2 nybygg på Økern.

De tre bærende målsetningene for designbriefen har vært menneskelighet, bærekraft og teknologi. Sammen med «lekne elementer» og Telia sine verdier «Dare, Care & Simplify» gir dette store muligheter for et helt enestående resultat.

Fokus på bærekraft, og den økte åpenheten og kommunikasjonen har resultert i et mangfold som ga helt nye forutsetninger under planleggingen og innredningen av Telia sin nye arbeidsplass.

Fremtidens løsninger

Arbeidslivet etter korona vil endre seg, og Telia ønsker å tilrettelegge best mulig i sitt nye hovedkontor i Økern Portal. Selskapet skal ta høyde for nye arbeidsformer når de flytter inn i nye lokaler. I tillegg skal de ansatte jobbe på tvers av tradisjonelle siloer – dette stiller krav til hvordan lokalene utformes.

Utradisjonell velkomst
Telia velger å motta kunden litt utradisjonelt ved å fjerne resepsjonen og erstatte den med en gjeste-lounge. Ved ankomst identifiserer gjesten seg med en QR kode på mobilen, og blir invitert inn i en lounge hvor de får tilbud om wifi og kaffe fra en vert. Videre blir gjestene invitert innenfor av Telia sine ansatte. To hele etasjer er forbeholdt samhandling, arrangementer, møter og sosialt, hvor også de besøkende kan vandre fritt når de er registrert. Ideen er at Telia skal, sammen med kunder og samarbeidspartnere, kunne utvikle og skape innovasjon i arealer som gir energi og oppfordrer til deling. I senter av samhandlingsarealet står den orange amfitrappen som et landemerke for det nye lekne Telia.

Ny teknologi
Alle vegger har en bjelke hvor mobile skrivetavler, pin-up tavler og skilter enkelt kan henges opp. Amfi på hjul kan flyttes rundt for å tilpasse samhandlingen. Digitale skjermer er plassert på alle rom samt og kan trilles til ønsket plassering. Fleksible vegger løftes ut av skap og brettes utover gulvene for å avgrense areal. Forskjellige sittehøyder og reguleringsmuligheter på stoler/krakker bidrar til variasjon i sittestilling, noe som fremmer helse. Lekne elementer og sterke fargeinnslag er med på å senke alvoret og bidra til å ha det gøy på jobben.

Samhandling
Det 3 øverste etasjene av totalt 5 etasjer er forbeholdt de ansatte. Her jobber alle aktivitetsbasert uten faste plasser. De ansatte tilhører en av etasjene hvor de finner sitt personlige skap og sin avdeling. Hver etasje har en stor «Coffice» til sosialisering. Grønne planter er en del av designkonseptet og fungerer som en rød tråd gjennom hele bygget.

Det er ganske uvanlig i Norge at store bedrifter ikke etablerer egen kantine, men Telia har valgt å bruke markedsgaten utenfor inngangen til bespisning. Her tilbys det matservering gjennom hele dagen i form av en «foodcourt» med stor variasjon i mat og matkultur.

Bærekraft høyest på agendaen

Vi tror dette er et av de mest bærekraftige prosjektene som er blitt gjort i den nyere tid, og dette kan vi bevise med følgende tiltak:

1. 50% gjenbruk av møbler
2. Eksisterende møbler selges, doneres eller resirkuleres – ingenting skal kastes.
3. Nyinnkjøp skal være det mest bærekraftige som er å få tak i:

 • halmtapet på vegger
 • bordplater lages av resirkulert tekstil fra teliauniformer
 • tepper av 100% resirkulert fiskegarn
 • tekstiler til møbler er enten 100% resirkulert polyester eller ren ull
 • plassbygde møbler av sporbart treverk som er kortreist


4. Flytter til Økern Portal som er BREEAM Excellent med spiselige planter på taket.
5. smarthus – dvs at hele bygget styres fra en app.

 • Regulering av lyset over pulten
 • Bestille lunsj
 • Booke møterom
 • Finne ledig arbeidsplass
 • Åpne ditt personlige skap
 • Finne kollegaer


På nyåret flytter Telia inn på Økern Portal. Dette er fremtidens kontor.