På Nordea sitt hovedkontor på Majorstuen i Oslo er det pustet nytt liv i gamle møbler.

Det krever en enorm mengde energi for å lage møblene vi omgir oss med. Gjenbruk har derfor mange miljømessige fordeler – det sparer energi, begrenser forurensing og reduserer drivhuseffekten. I tillegg skaper det arbeidsplasser, og fremmer kompetansen av et fantastisk håndverk.

Sammen med Nordea, Holmris B8 og Glomma Industrier fikk hovedkontoret på Majorstuen ny drakt og en sterk identitet i alle etasjer. De fleste møbelstoffene er fra Gudbrandsdalen Ullvare, en ekstra fordel ettersom det er kortreist – det er produsert og ligger på lager her i Norge.

Gjenbruk er sirkulærøkonomi i praksis. Ved å ta vare på sine kvalitetsmøbler og tenke sirkulært tar Nordea ansvar og viderefører viktige verdier for samfunnet – å ta vare på det vi allerede har.

Utfyller hverandre: Grønt og lilla komplementerer hverandre godt. Med lysegrønne vegger oppleves torget som friskt. Selv om hver etasje har mange av de samme møblene, blir opplevelsen av hver etasje svært forskjellig.

Følelsen av omtrekk: Flere møbler i ulike varme og røde toner gir variasjon i paletten, samtidig som etasjens varme identitet blir tydelig.

Den «blå etasje»: Identitetsfargen benyttes på ulike møbler og overflater. Veggene i arbeidsarealene er malt i blåtoner, mens torgene har fått beige vegger og blå møbler.

En grønn tråd: Stoler på grønt teppe er gjenbrukt som de er, mens stolene ved den grønne veggen er trukket om. Det er brukt grove og robuste ullstoffer som gir en fin kvalitet og stofflighet til fargene.

Gammel sofa i ny drakt: Vi har beholdt den opprinnelige, røde tekstilen. Vegger og tepper er i en turkis kontrastfarge som bringer rødfargen ordentlig frem.

Foto: Niklas Hart