Torsdag 23.januar, sammen med Mellomrom Arkitekturpsykologi, inviterte vi til frokost og faglig påfyll med den svenske trendforskeren Peter Majanen.

Tusen takk til alle dere som stod opp ekstra tidlig og møtte opp på Orka Innovasjonssenter, og hjertelig velkommen til dere som ønsker å delta på neste frokostseminar.

Peter Majanen er administrerende direktør i det svenske strategi-og trendanalysebyrået Quattroporte. Han er en anerkjent internasjonal trendanalytiker med en rekke av Sveriges største selskaper og merkevarer på kundelisten. 23.januar entret han scenen på Orkla Innovasjonssenter og fortalte oss om fremtidens byer og kontorer.

Teknologi og digitalisering har snudd opp ned på verden, og vi ser helt andre behov og ønsker i bybildet og ved arbeidsplassene. Tilgjengelighetens tid, det grønne skiftet og brukerskiftet er nøkkeltrender som ikke bare påvirker oss som forbrukere, det påvirker også vårt yrke og hvordan vi jobber som interiørarkitekter.

Holdbarhet, fleksible løsninger og naturlige møteplasser er uttrykk vi kjenner godt til, og som vi allerede involverer i våre prosjekter og metoder. Genius Loci, Agnesologi og Biofili er nok litt mer ukjent og uklart, men som ifølge Peter er noe vi absolutt må strekke oss etter.

Peter Majanen inviterte oss inn i interessante trender og ukjente begreper, og vi gleder oss til diskutere rommets sjel og google «biofili». Takk igjen til alle deres som møtte opp, og gjorde en januarmorgen litt mer inspirerende og gøy. Vi gleder oss til arrangere flere frokostseminarer og vi håper å se deg der!