Mediahuset A55


Konkurrerende aviser deler fellesareal

Prosjektdetaljer
  • Completion

    2015

  • Square meters

    3 000

  • Workplaces

    +

  • Fotograf

    Arne Nicolai Schram, Inviso

Prosjektbeskrivelse

Aftenposten og VG har flyttet sammen i Akersgata 55. IARKs oppgave var å skape fellesareal som resepsjon, kantine og møtesenter som begge avisene kunne få eierskap og tilhørighet til, uten at det gikk på akkord med deres respektive profil og identitet.

Fellesarealet har stor grad av fleksibilitet og har varierende bruk gjennom dagen. Et stort gulv i senter av etasjen brukes til servering på dagtid og rigges om til scene etter lunsjtid.  I tilknytning ligger en mediebar med store digitale nyhetsskjermer, avisbord og matservering.

En passasje går øst-vest gjennom huset. Den har fått en mørk fargesetting omrammet av sorte vertikale lameller. Passasjen starter ved resepsjonen og passerer en hurtigsluser, mediebaren, en scene med amfi og en drikkestasjon med spiseplasser, for så å ende i en salong med myke sittegrupper og et mingleområde for møterommene.

I områdene som omslutter passasjen er det brukt lysere farger og materialer. Her er det ulike soner for bespisning, møterom, kursrom og kjøkken med matservering.  

1 Kontor 33

Inngangsparti

Venteområde med loungemøblering ved inngangspartiet.

Inngangsparti

Venteområde med loungemøblering ved inngangspartiet.

© Arne Nicolai Schram, Inviso

2 Kontor 22

Mediabaren

Mediabaren i den gamle passasjen med et amfi som skimtes i bakgrunnen.

Mediabaren

Mediabaren i den gamle passasjen med et amfi som skimtes i bakgrunnen.

© Arne Nicolai Schram, Inviso

3 Kontor 32

Kaffebaren

Handelen i VG passasjen har måtte vike for kaffebar i mediahuset.

Kaffebaren

Handelen i VG passasjen har måtte vike for kaffebar i mediahuset.

© Arne Nicolai Schram, Inviso

4 Kontor 30

Mingleområde

Passasjen ender i salongen som er mingleområde for møtesenteret.

Mingleområde

Passasjen ender i salongen som er mingleområde for møtesenteret.

© Arne Nicolai Schram, Inviso

5 Kontor 28

Vertikal omramming

Passasjen rammes inn av vertikale lameller som skaper funksjonelle rom.

Vertikal omramming

Passasjen rammes inn av vertikale lameller som skaper funksjonelle rom.

© Arne Nicolai Schram, Inviso

6 Kontor 23

Kontraster

Lys/mørk kontrast mellom innenfor og utenfor den tidligere passasjen.

Kontraster

Lys/mørk kontrast mellom innenfor og utenfor den tidligere passasjen.

© Arne Nicolai Schram, Inviso

7 Kontor 24

Nøytral profil

Gullbordet er nøytralt i forhold til avisenes profil og identitet.

Nøytral profil

Gullbordet er nøytralt i forhold til avisenes profil og identitet.

© Arne Nicolai Schram, Inviso

8 Kontor 27

Spiseareal

I områdene som omslutter passasjen ligger blant annet bespisningsarealet. 

Spiseareal

I områdene som omslutter passasjen ligger blant annet bespisningsarealet. 

© Arne Nicolai Schram, Inviso

9 Kontor 36

Møterom

De lyse møterommene står i kontrast til den mørke passasjen.

Møterom

De lyse møterommene står i kontrast til den mørke passasjen.

© Arne Nicolai Schram, Inviso

Heidi Tolo

Interiørarkitekt MNIL, partner

Irene Birkeland

Interiørarkitekt MNIL, partner