iark

Off Piste

Rehabilitering av eventbyrået Off Piste sine lokaler kombinerer moderne funksjon med historisk dybde, der gamle detaljer har en naturlig plass i møte med moderne design.

Med øye for det historiske, har IARK skapt unike lokaler hvor gammelt møter nytt, og hvor farger fra en svunnen tid får nytt liv i et moderne miljø. I redesignet av Off Piste's lokaler er det lagt stor vekt på å balansere det nye med det gamle. Målet har vært å skape et romslig, fleksibelt og multifunksjonelt miljø, der både kunder og ansatte kan føle seg hjemme.

Typologi

Arbeidsplass

Status

Ferdigstilt

Lokasjon

Oslo

Type prosjekt

Rehabilitering

Tidsrom

2021

«Vårt mål var å være nærmere det historiske utgangspunktet enn det den mer fargefattige epoken lokalet har vært igjennom.»

Hanne Margrethe K. Hjermann, IARK

IARK har hatt ansvar for interiørplanlegging, farger og materialer, fast innredning, programmering og arbeidsprosesser for utvikling av fremtidsrettete arbeidsplasser.

I arbeidet med lokalene ble det oppdaget skjulte skatter; historiske malingsfarger og detaljer ble avdekket under himlingsplater og eldre kledning. Ved å gå tilbake til den opprinnelige plantegningen, ble det klart hvordan hvert rom tidligere hadde sin egen unike funksjon og karakter. Denne historien ble brukt som et springbrett for å skape et nytt, moderne design som fortsatt ærer fortiden.

En nøkkelfaktor i prosjektet har vært bevaringen av historiske elementer. Gamle ovner, stukkatur og teglvegger er ikke bare bevart, men også brukt som grunnlag for fargevalget i rommene. Dette skaper en dybde og karakter som ellers ville gått tapt.

Med en stor, flygelformet rosa bar som sentrum, blir rommet både et møtested og en scene; et sted for musikk, samvær og forretning.

Det er også lagt stor vekt på å bruke møbler med lang levetid og de som bærer spor av tidens tann. Gjennom samarbeid med leverandører ble eldre møbler og designklassikere restaurert, noe som gir interiøret et personlig og upolert uttrykk. Dette, i kombinasjon med de nyinnkjøpte møblene, skaper et balansert og helhetlig uttrykk som formidler kvalitet og varighet.

Dette prosjektet viser at det er mulig å fornye og modernisere uten å miste essensen av det opprinnelige. Off Piste's unike lokaler er et eksempel på hvordan respekt for historien kan kombineres med moderne interiørdesign for å skape noe ekstraordinært.

Foto: Niklas Hart