iark

Input Interiør

I Drammensveien 130 har Input Interiør fått forvandlet historiske fabrikklokaler til et flott nytt showroom og arbeidsplass, med spesialdesignede løsninger, materialbar, og fokus på fargebruk. Ved siden av ønsket om å skape et stort og innholdsrikt showroom som kunne være en ressurs for kunder og samarbeidspartnere, var det veldig viktig for Input å skape et hjem for både merkevaren, men ikke minst menneskene som hører til selskapet.

De flotte, gamle fabrikklokalene var en fulltreffer for behovene Input hadde. Her kunne de få et stort fleksibelt gulv å lage utstilling av møbler på, samtidig som vi kunne legge godt til rette for en god arbeidshverdag for de ansatte. For å få til dette jobbet vi mye med plassering og utforming av fast inventar som skjerming og gode akustiske produkter nedhengt over soner med arbeidsplasser og møteplasser. Det ble utviklet fleksible og modulbaserte podier til prosjektet som kan endres etter behov, samt en stor, mobil stolbar som også fungerer som romdeler.

Typologi

Kommersielt/ retail

Status

Ferdigstilt

Lokasjon

Oslo

Type prosjekt

Ombygging

Tidsrom

2020-2022

«Input ønsket å lage lokaler som ikke bare var en statisk utstilling, men som kan være et sted å samles, et sted å jobbe mellom møter for kunder og samarbeidspartnere, og en ressurs for interiørarkitekter og kunder.»

Lars Olav Dybdal , IARK

IARK har hatt ansvar for interiørplanlegging, farger og materialer, fast innredning, programmering og arbeidsprosesser for utvikling av fremtidsrettete arbeidsplasser. Materialbar, personlige skap og garderober ble utformet som utstillingselementer for møbler for å utnytte den rause himlingshøyden i lokalet.

For å tilrettelegge for nok møterom ble det bygget en mesanin med tre møterom, og et kjøkken med en hyggelig kjøkkenøy under. Takhøyden utnyttes, og fra mesaninen har man god oversikt over utstillingen. Det største møterommet har inngang fra hovedetasjen, og her har vi jobbet med akustiske paneler på veggen for å håndtere en spesielt utfordrende akustikk som følge av harde flater og en hvelvet himling.

Hele veien har vi hatt et sterkt fokus på fargebruk. Vi har lagt opp en palett som har kulør, og tør å ikke være nøytral bare for å tilpasse seg varierende trender og uttrykk. Fargepaletten ble satt på gjentatte tester, der vi satte den opp mot et stort utvalg farger og møbler for å sikre oss at løsningene vi velger i dag kan stå og være varige også i møte med skiftende fargetrender i fremtiden.

Prosjektet har mye fast inventar, alt spesialdesignet og tilpasset behovet til Input. Form og funksjon i samspill i fast inventar og spesialtilpassede løsninger gir prosjektet god funksjon.

Materialbaren var spesielt viktig for kunden da dette er en viktig del av prosessen med kunde og interiørarkitekt, og de ønsket å optimalisere måten materialbiblioteket ble brukt i møter. Rundt den store øya kan man jobbe, med god bordplass, og veldig tett på de ulike materialene man diskuterer. Slik forenkler design og romfunksjon det som før var mye løping inn og ut av møterom.

Sammen med designerne i Input har vi laget et prosjekt som våger å være særegent, er optimalisert for omforming og fleksibilitet og er en lun og hyggelig arbeidsplass for alle som jobber i Input.

Foto: Anton Eriksson for @inputinterior_no