iark

Cousins

Fra pinne-is og salg fra sykkel til kafé med eget produksjonslokale midt i Oslo sentrum, det som tidligere var Sandwich Brothers og Sorbet Sisters har nå blitt Cousins. Pinne-isen og sykkelen er fortsatt der, men mulighetene større. Med det fargesprakende, mønsterrike interiøret som matcher smakene på maten de lager og personlighetene til de ansatte, byr Cousins på et smakfullt kultursjokk.

Prosjektet ble gjennomført som et godt norskt dugnadsprosjekt fra alle medvirkende og utførende - fra interiør og grafisk design til flislegging og belysning. Konseptet til Cousins er integrering som smaker godt. De er en entreprenør i sosial bærekraft der ungdommer med flyktningbakgrunn får enn inngang i norsk arbeidsliv gjennom lønnet jobb. Gjennom jobben i Cousins får ungdommene språk- og arbeidstrening og nettverk, samtidig som nordmenn får en god dose mangfold med kaken. Godt utbytte!

Typologi

Restaurant

Status

Ferdigstilt

Lokasjon

Oslo

Type prosjekt

Renovering

Omfang

400 m2

Tidsrom

2022-2023

«Bedrifter som Cousins er forbilder for hvordan vi kan tenke bærekraft på flere plan, både i sosialt og miljø-perspektiv. Når du handler av dem bidrar du til en litt bedre verden.»

Hannah Nordh

I tredje etasje på Glassmagasinet i sentrale Oslo finner du den fargesprakende kaféen til Cousins. Kaféen er et sted der mennesker og kulturer møtes, og lokalproduserte økologiske råvarer blir kulinariske mesterverk.

Målsetningen i prosjektet var å bruke mest mulig av de eksisterende møblene og utstyret i serveringsområdet, men samtidig gi det en unik karakter. Med et ønske om en variert møblering med soner, men også mulighet for større selskaper ble møbleringsplanen omarbeidet, fra et stramt grid til en sonebasert løsning. Det ble tegnet inn et nytt produksjonslokale for is og belysningen oppgradert. Sofabenker, bord og stoler har fått nye overflater og farger, serveringsområde og disk fliselagt, vegger og andre overflater malt. Koi Fargestudio utarbeidet en fargerik materialpalett som vi implementerte i lokalene.

Serveringsdisken er oppgradert med nye kaffe-maskiner og kjøledisk der de kan servere kaffe og bakverk av høyeste kvalitet. I samarbeid med Myhrvold Storkjøkken omorganiserte vi en del benker, skap og utstyr, og en god del nytt kjøpt inn for optimal produksjon av is, mat og bakverk. 

Planter var et viktig element i lokalene, og utover de små og store potteplantene som ble satt inn, ble det også spesialtegnet rammer for Skogluft-elementer på veggene som bidrar til god atmosfære i lokalene.

«Kronprinsparets Fond arbeider for at alle skal føle at de er en del av fellesskapet i samfunnet, og Cousins er et viktig springbrett inn i et nytt hjemland for unge som har vært på flukt. Vi gleder oss til at Cousins nå kan gi enda flere unge en inkluderende jobb.»

Irene Lystrup, daglig leder i Kronprinsparets Fond

(Cousins er et veldedighetsprosjekt der vi har bistått med vår kompetanse og tiden vår mot servering av is på kontoret, et fantastisk betalingsmiddel alle i IARK satte pris på.)