Media City Bergen


Entra with MAD/IARK wins the competition for the media cluster in Bergen!

Prosjektdetaljer
  • Fotograf

    Entra OPF Utvikling / MAD / Placebo

Prosjektbeskrivelse

With the project in Lars Hilles gate 30, Entra with MAD/IARK wins the competition for developing a large media cluster in the west coast city of Bergen!!! 

The vision of Media City Bergen, MCB, is establishing an international hotspot for innovation and knowledge, within the field of media, by gathering TV-channels, newspapers, providers of media technology, education and research environments in the same location. 

The existing building in Lars Hilles gate 30 will undergo a complete transformation, in the creation of a landmark building that stands out as an icon in the city as well as in the media landscape. To communicate with the public is a main target for MCB, and the building will show some spectacular features. An atrium with the height of six floors will be the nave of the cluster, a space where the identity of each company will interplay with the new synergetic identity of MCB, and the public is invited to get a close up experience of media production. A large media façade towards Lars Hilles gate will show real time TV-broadcasting and expose what is going on in the building. 

Adding 10.000 m² to the existing building mass of 36.000 m², the new total area will be approximately 45.000 m². In its new shape, the building will consist of a base of six full floors, all with an area of 4.300 m², providing a very rational and flexible office space. Above the base, there will be two flanking towers with the height of 10 floors, and one tower in the middle reaching 15 floors, making the building the highest in Bergen. 

Mcb Natt 220

Facade Facing Lars Hilles gate

Facade Facing Lars Hilles gate

© Entra OPF Utvikling / MAD / Placebo

Mcb 430

Night Image

Night Image

© Entra OPF Utvikling / MAD / Placebo

Final Atriumsbilde 04

The Atrium

The Atrium

© Entra OPF Utvikling / MAD / Placebo

Mcb Gate 430

Facade Towards Nygårdstangen

Facade Towards Nygårdstangen

© Entra OPF Utvikling / MAD / Placebo