Lundin


Fra ungdom til voksen

Prosjektdetaljer
  • Completion

    2015

  • Square meters

    12000

  • Workplaces

    410

  • Fotograf

    Arne N. Schram, Inviso

Prosjektbeskrivelse

Oljeselskapet Lundin Norway ønsket å samle alle ansatte under ett tak i Strandveien 4, på Lysaker brygge.
I samarbeid med Lent gjennomførte IARK en brukerprosess der arbeidsprosesser, samarbeidsformer og avdelingsflyt i et fremtidsscenario ble gjennomført. På bakgrunn av dette optimaliserte vi bygget i tråd med Lundins måte å arbeide på. Lundin er stolte av å være «annerledesselskapet» som ser muligheter der andre gir opp. Denne kulturen har det vært viktig å løfte frem, og gi mulighet for videre vekst. Vi tok utgangspunkt i dette da vi jobbet med utforming av identitet i bygget. Parallelt med interiørprosjektet, startet Lundin arbeidet med å etablere en ny visuell og   grafisk profil. IARK ledet et samarbeid med Scandinavian Design Group og Arcasa Arkitekter, der vi jobbet tett med å sy bygg, interiør og visuell identitet sammen til en enhet i det nye hovedkontoret. Lundingården har gjennomgått omfattende rehabilitering, og fremstår i dag i ny og moderne drakt, med en tydelig Lundin-identitet og tilpasset Lundins måte å arbeide på.

01 Lundin

Resepsjon

Resepsjonen er godt synlig fra gateplan i Strandveien. Den er omrammet av stramme plater i stål, mens innsiden er kledd med eikespiler med organiske former. Kaffebaren og resepsjonen er bygget som en forlengelse av hverandre. 

Resepsjon

Resepsjonen er godt synlig fra gateplan i Strandveien. Den er omrammet av stramme plater i stål, mens innsiden er kledd med eikespiler med organiske former. Kaffebaren og resepsjonen er bygget som en forlengelse av hverandre. 

© Arne N. Schram, Inviso

02 Lundin

Resepsjon

Detalj av spilekonstruksjon.

Resepsjon

Detalj av spilekonstruksjon.

© Arne N. Schram, Inviso

03 Lundin

Uformelle soner

Ved resepsjon og kaffebar er det et tilhørende loungeområde.  Den interaktive installasjonen «Breaking the Surface», som ble laget til ONS-messen 2014, er utstilt. 

Uformelle soner

Ved resepsjon og kaffebar er det et tilhørende loungeområde.  Den interaktive installasjonen «Breaking the Surface», som ble laget til ONS-messen 2014, er utstilt. 

© Arne N. Schram, Inviso

04 Lundin 2

Uformelle soner

Ovatrolbehandlet stål, eik og skinn er materialer som går igjen i kaffebarene.

Uformelle soner

Ovatrolbehandlet stål, eik og skinn er materialer som går igjen i kaffebarene.

© Arne N. Schram, Inviso

05 Lundin 2

Uformelle soner

En stor kaffebar er lagt inn i hver etasje – et grep for å samle ansatte på tvers av avdelinger. IARK har designet kaffebarer og tilhørende sittenisjer i eik. 

Uformelle soner

En stor kaffebar er lagt inn i hver etasje – et grep for å samle ansatte på tvers av avdelinger. IARK har designet kaffebarer og tilhørende sittenisjer i eik. 

© Arne N. Schram, Inviso

06 Lundin

«Gaten»

Atriet mellom Strandveien 4 og 8 har fått tilnavnet «Gaten».  Lundin ønsket at dette området skulle tas i bruk til bespisning og uformelle møter. 

«Gaten»

Atriet mellom Strandveien 4 og 8 har fått tilnavnet «Gaten».  Lundin ønsket at dette området skulle tas i bruk til bespisning og uformelle møter. 

© Arne N. Schram, Inviso

07 Lundin

Kantine

Mørke stålbokser er plassert i overgangen mellom kantinen og «Gaten». Kantinen ligger i Strandveien 8, og her er fasaden åpnet opp for å skape bedre kontakt med arealene utenfor. 

Kantine

Mørke stålbokser er plassert i overgangen mellom kantinen og «Gaten». Kantinen ligger i Strandveien 8, og her er fasaden åpnet opp for å skape bedre kontakt med arealene utenfor. 

© Arne N. Schram, Inviso

08 Lundin

Kantine

Lundins fargebruk er bygget på norsk kystlandskap, og tekstiler er holdt i en grovere, melert kulør.

Kantine

Lundins fargebruk er bygget på norsk kystlandskap, og tekstiler er holdt i en grovere, melert kulør.

© Arne N. Schram, Inviso

09 Lundin

Møtesenter

Lundin ønsket å samle all intern og ekstern møtevirksomhet på en etasje, og møtesenteret er plassert på plan 1, i nærhet til kantine og kaffesone. 

Møtesenter

Lundin ønsket å samle all intern og ekstern møtevirksomhet på en etasje, og møtesenteret er plassert på plan 1, i nærhet til kantine og kaffesone. 

© Arne N. Schram, Inviso

10 Lundin

Møtesenter

Mingleareal i møtesenter.

Møtesenter

Mingleareal i møtesenter.

© Arne N. Schram, Inviso

11 Lundin

Arbeidsarealer

Lundins signalfarge, oransje, er brukt som små drypp i kontorarealene.

Arbeidsarealer

Lundins signalfarge, oransje, er brukt som små drypp i kontorarealene.

© Arne N. Schram, Inviso

12 Lundin

Atriet

Det ble gjort store arkitektoniske grep før Lundin overtok bygget. Trapper ble kledd med stålplater, fasader totalrenovert og malt, og et amfi, som strekker seg gjennom «Gaten», ble bygget. Plan 1 er Lundins store uformelle møteplass, der to bygg er knyttet sammen til ett.

Atriet

Det ble gjort store arkitektoniske grep før Lundin overtok bygget. Trapper ble kledd med stålplater, fasader totalrenovert og malt, og et amfi, som strekker seg gjennom «Gaten», ble bygget. Plan 1 er Lundins store uformelle møteplass, der to bygg er knyttet sammen til ett.

© Arne N. Schram, Inviso

13 Lundin

Inngangsparti

Inngangspartiet er åpent og luftig, og Lundins identitet kommer tydelig frem i formspråk, materialvalg og uttrykk.

Inngangsparti

Inngangspartiet er åpent og luftig, og Lundins identitet kommer tydelig frem i formspråk, materialvalg og uttrykk.

© Arne N. Schram, Inviso

Synne Bersvendsen

Interiørarkitekt MNIL

Thea Røhrt

Interiørarkitekt MNIL, partner

Elisabeth Paus

Interiørarkitekt MNIL, partner