Aftenposten


Tanta tilbake i Akersgata

Prosjektdetaljer
  • Completed in august

    2014

  • Square meters

    7000

  • Workspaces

    680

  • Fotograf

    Arne N Schram, INVISO

Prosjektbeskrivelse

Aftenposten har flyttet tilbake til gamle tomter i Akersgaten 55.  Mediahuset som de deler med VG er totalt rehabilitert, hvor IARK har hatt ansvar for Aftenposten sine arbeidsarealer.

Aftenposten ønsket å møte fremtiden ved å skape et hus som bedre kunne håndtere nyheter i flere format. Resultatet har blitt en arbeidsplass med en sterk identitet til kjernevirksomheten som styrker deres merkevare. 

Konsept: Midt i hver etasje ligger energisenteret som avspeiler den varierende pulsen og tempoet gjennom dagen. Her treffes kollegaer til uformelle møter over en kopp kaffe like naturlig som redaksjonene samles til sine daglige møter. Sonen fungerer like godt til 2 personer som til en samling på opptil 80 personer. I randsonene rundt sitter de forskjellige avdelingene tilpasset sine særegne behov, men med alle fellesaktiviteter i sentrum.

Aftenposten 1

Daglige redaksjonsmøter

Etasjens energisenter tar pulsen og tempoet på aktiviteten gjennom dagen. Her er storskjerm med nyheter 24/7, og her samles redaksjonene til daglige morgenmøter.

Daglige redaksjonsmøter

Etasjens energisenter tar pulsen og tempoet på aktiviteten gjennom dagen. Her er storskjerm med nyheter 24/7, og her samles redaksjonene til daglige morgenmøter.

© Arne N Schram, INVISO

Aftenposten 2

Fordelt over fire etasjer

Etasjenes pulserende sentrum ligger stablet oppå hverandre i 4 etasjer.

Fordelt over fire etasjer

Etasjenes pulserende sentrum ligger stablet oppå hverandre i 4 etasjer.

© Arne N Schram, INVISO

Aftenposten 3

Identitet

Arealet  styrker Aftenpostens identitet og merkevare. 

Identitet

Arealet  styrker Aftenpostens identitet og merkevare. 

© Arne N Schram, INVISO

Aftenposten 4

© Arne N Schram, INVISO

"It's amazing to see how people have taken possession of the whole building and use each and every corner to vary their working day - whether working alone or in teams."

- Nina Christin Yttervik, Director of Organisation

Aftenposten 5

Arbeidsarealene

Arbeidsarealene er tilpasset de forskjellige avdelingene. 

Arbeidsarealene

Arbeidsarealene er tilpasset de forskjellige avdelingene. 

© Arne N Schram, INVISO

Aftenposten 6

© Arne N Schram, INVISO

Aftenposten 7

© Arne N Schram, INVISO

Aftenposten 8

Stort fellesareal

Miljøstasjonen og «kopi-korridoren» er integrert i det store fellesarealet.

Stort fellesareal

Miljøstasjonen og «kopi-korridoren» er integrert i det store fellesarealet.

© Arne N Schram, INVISO

Aftenposten 9

© Arne N Schram, INVISO

Aftenposten 10

© Arne N Schram, INVISO

Heidi Tolo

Interiørarkitekt MNIL, partner

Irene Birkeland

Interiørarkitekt MNIL, partner