Deloitte


"A New standard for collaboration" in the most narrow building in Barcode

Project Details
  • Completed in december

    2013

  • Square meters

    13 500

  • Employees

    600

Project Description

IARK was hired by Deloitte to carry out the interior design of their new headquarters in Oslo. Deloitte's vision for the premises: "A new standard for collaboration," has served as a guiding principle for our work in both the user processes as well as for the adaptation of various features and solutions affecting the entire building. We were lucky to join the project at an early stage and have therefore been involved in setting the agenda for the various solutions implemented: Optimal use of space on all the office floors, planning of spatial sequences, locations of interaction venues, meeting and conference rooms along with silent and social zones. The building is designed by Snøhetta. As a consequence of its unique architectural design and central location, it will certainly become a landmark building in Oslo. To avoid creating conflicts with the building’s architectural features, interior related details are specially adapted to the distinctive facades.

2013 12 Deloitte Arbeidssoner

Activity Based Office

The activity based office at Deloitte provides for 12 different work sites.

Activity Based Office

The activity based office at Deloitte provides for 12 different work sites.

Mg 2908 Copy

Entrance

A generous staircase with steps in terrazzo leads guests from the entrance on level 2 to the reception area on level 3.

Entrance

A generous staircase with steps in terrazzo leads guests from the entrance on level 2 to the reception area on level 3.

Mg 2920 Copy

Reception Area

An open space for registering, a table for electronically served news and a waiting area welcomes visitors.

Reception Area

An open space for registering, a table for electronically served news and a waiting area welcomes visitors.

Mg 3001 Copy

The Slot

The Deloitte house has a vertical slot which moves throughout the building. The slot divides the floors in half and provides a natural zone for communication both horizontally and vertically. 

The Slot

The Deloitte house has a vertical slot which moves throughout the building. The slot divides the floors in half and provides a natural zone for communication both horizontally and vertically. 

Mg 0869 Copy
Mg 2993 Copy

Meeting Rooms

The meeting rooms of the office floors are placed along the façade and are well situated in between the outdoor premises and social areas.

Meeting Rooms

The meeting rooms of the office floors are placed along the façade and are well situated in between the outdoor premises and social areas.

Mg 2965 Copy

Planned for collaboration

The border between the slot and the work zones are marked with a distinction in the flooring. The work zones closest to the slot is designed for collaboration and conversation.

Planned for collaboration

The border between the slot and the work zones are marked with a distinction in the flooring. The work zones closest to the slot is designed for collaboration and conversation.

Mg 2979 Copy

Furnishing provides for dialogue and good conversations. 

Furnishing provides for dialogue and good conversations. 

Mg 3021 Copy

Collaboration

Small quiet rooms and areas with different type of furnishing. 

Collaboration

Small quiet rooms and areas with different type of furnishing. 

Mg 2777 Copy

Different Work Zones

The work zones at each end of the building furthest from the slot are designed for silent concentration work. 

Different Work Zones

The work zones at each end of the building furthest from the slot are designed for silent concentration work. 

Mg 2672 Copy

The Canteen

The canteen is located on level 12 with a large roof garden on the terrace outside.

The Canteen

The canteen is located on level 12 with a large roof garden on the terrace outside.

Mg 3040 Copy

The Client Meeting Center

Floors 13-15 serve as Deloitte's meeting center.

The Client Meeting Center

Floors 13-15 serve as Deloitte's meeting center.

Mg 2934 Copy

Handmade lamps give a personal touch to the meeting rooms. 

Handmade lamps give a personal touch to the meeting rooms. 

Mg 2641 Copy

The area outside the boardroom at level 13 has its own coffee service point and a  terrace overlooking the sea. 

The area outside the boardroom at level 13 has its own coffee service point and a  terrace overlooking the sea. 

Mg 2620 Copy

Coffee bar

At level 14 Deloitte has a coffee bar as a supplement to the canteen where employees meet for a chat over a cup of coffee, enjoy a simple breakfast or a late lunch.

Coffee bar

At level 14 Deloitte has a coffee bar as a supplement to the canteen where employees meet for a chat over a cup of coffee, enjoy a simple breakfast or a late lunch.

Mg 2952 Copy

Auditorium

The auditorium is on level 15. This room provides Deloitte with the necessary flexibility for a number of setups from classroom situations to an open space with no furniture. The room is used for various activities and events. It hosts everything from breakfast seminars, presentations, courses to cocktail parties.

Auditorium

The auditorium is on level 15. This room provides Deloitte with the necessary flexibility for a number of setups from classroom situations to an open space with no furniture. The room is used for various activities and events. It hosts everything from breakfast seminars, presentations, courses to cocktail parties.

Elisabeth Paus

Elisabeth Paus

Interior architect MNIL, partner

Elisabeth Trømborg

Elisabeth Trømborg

Interior architect MNIL, partner

Yvonne Bjørgen

Yvonne Bjørgen

Interior architect MNIL