Synnøve
Sandøy

TELEFON
+ 47 93 60 06 58
E-POST
ssa@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MNIL

UTDANNING
Uteksaminert fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen, 2013

A Propos

Synnøve uteksaminerte fra kunst- og designhøgskolen i Bergen, med en master i Design, og fordypning i interiørarkitektur. Synnøve har i sin tid hos IARK fått jobbet mye med konsept- og identitetsarbeid, og er i tillegg engasjert i ulike arbeid med arealstudier og brukerprosesser.

LES INTERVJU

INTERVJU

Synnøve Sandøy AV

Jonas Parmann

Hvordan er det å være interiørarkitekt hos IARK?

Det er veldig bra! IARK har både kompetansen og erfaringen som bidrar til at jeg får en bratt læringskurve. De har lyst på unge og nyutdannede medarbeidere som kan bidra med nye idéer og konsepter, og er veldig flinke til å involvere oss og motivere oss til å kaste idéer på bordet! Her er de veldig dyktige til å ta i mot nye og ferske interiørarkitekter!

Hva inspirerer deg som interiørarkitekt?

Mestringsfølelsen. Når man har mottatt en stor utfordring fra en kunde, og man etter mye arbeid klarer å få på plass løsninger som tilfredsstiller ønskene deres, og som de setter stor pris på. Det inspirerer til mer arbeid. Faget vårt er hele tiden i utvikling, og muligheten for å kunne utvikle meg faglig som interiørarkitekt er meget inspirerende!

Hva er din store styrke som interiørarkitekt?

Den estetiske delen. Det å se proporsjoner i forhold til hva som fungerer og ikke fungerer for å kunne skape en helhet innad i et rom, og samtidig fungere i en konseptuell helhet. Dette er viktig både med farger, materiale og andre gjenstander. Jeg er også veldig opptatt av å finne kundens identitet i prosessen. Dette gir meg mulighet til å se på fargekombinasjoner, materialer og møbler som kan fungere for kunden, for deretter å tolke den over til noe fysisk.