Marte
Straalberg

TELEFON
+47 90 01 35 86
E-POST
mas@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MA

UTDANNING
Uteksaminert fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen 2014

A Propos

Marte skrev masteroppgave om krysningen mellom arkitektur, interiørarkitektur og landskapsarkitektur. Hun er dessuten en av superbrukerne i prosjekteringsverktøyet ArchiCAD hos IARK.

LES INTERVJU

INTERVJU

Marte Straalberg AV

Mona Jacobsen

Hva er viktig for deg som interiørarkitekt?

For meg er det viktigste at den endelige løsningen fremstår som en gjennomført helhet, at alle komponenter bidrar til et holistisk samspill. Mange mener at interiørarkitektur er en ren smakssak som kan løses på flere forskjellige måter. Jeg opplever at grundig analyse av brukere, sted og historie alltid resulterer i et logisk og unikt resultat.

Hva er de største gledene med faget?

Jeg elsker den store variasjonen en arbeidsuke kan by på - fra fysisk jobbing med skisser og materialplansjer, til 3D-visualisering og skreddersøm av detaljer. Mangfoldet i arbeidsoppgavene gir meg energi og holder meg veldig motivert. Og for hvert prosjekt er det alltid noe nytt å lære og nye utfordringer å bryne seg på. Men den aller største gleden er følelsen jeg får når en løsning begynner å falle på plass, og jeg vet jeg kommer til å levere fra meg et resultat jeg er stolt av.