Kathrine
Aarak

TELEFON
+47 47 87 80 17
E-POST
kaa@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MNIL

UTDANNING
Uteksaminert fra Griffith College Dublin i Irland i 2015

A Propos

Kathrine har fordypning i Biofilisk design. Hun skrev masteroppgave om hvordan bruke begrepet Biophilia til å utforme helsegunstige og tilrettelagte leiligheter for eldre. Hun mottok prisen «Best Academic Achievement 2015» på Griffith College. Kathrine hadde 3,5 års erfaring som interiørarkitekt fra ulike typer prosjekter før hun kom til IARK.

LES INTERVJU

INTERVJU

Kathrine Aarak AV

Mona Jacobsen

Hvordan kan du bruke fordypningen din i Biofilisk design?

Biofilisk design handler om å ta mennesket tilbake til sin opprinnelse i naturen gjennom å formgi interiørene med elementer fra naturopplevelser. Vi tilbringer i dag ca. 90 prosent av dagen innendørs, derfor er verdien av å harmonisere mennesker med naturlige elementer i interiøret viktigere enn noen gang. Å omgi oss med naturlige elementer påvirker både vår fysiske og mentale tilstand. Det kan lindre stressfølelse, redusere sykefravær, styrke fokus og øke produktivitet. Dette er verdier som jeg føler kan integreres i større eller mindre grad i de fleste prosjekter.

Hva motiverer deg ved faget?

Som interiørarkitekt kan jeg være med å gjøre en forskjell for miljøet. Jeg kan bidra til å bevisstgjøre kundene til å velge bærekraftige løsninger og hjelpe dem med å ta beslutninger som kan være avgjørende for miljøet. Faget er i kontinuerlig utvikling, så det er alltid noe nytt å lære. Jeg synes dessuten det er spennende å være med på å utforme morgendagens arbeidsplasser, med alt det innebærer. Bygganalyse, arealeffektivisering, integrering av nye teknikker, konsepter og teknologi, som i sin helhet kan gjøre den enkeltes arbeidsdag litt bedre, er veldig motiverende.