Juni
Glessing Hanstvedt

TELEFON
+47 92 46 64 24
E-POST
jgh@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MNIL

UTDANNING
Uteksaminert fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen 2016

A Propos

Junis masterprosjekt – «Rubicon Motus» - handler om hvordan virkemidler fra naturen kan påvirke menneskene i et kontorlandskap. For den vant hun Anne Alnæs` Studentpris 2016.

LES INTERVJU

INTERVJU

Juni Glessing Hanstvedt AV

Mona Jacobsen

Hva er viktig for deg som interiørarkitekt?

Det er viktig for meg med balanse mellom menneskers behov og klodens ressurser. Naturen har en positiv effekt på oss, derfor ønsker jeg også at naturens egenskaper, som rytme, bevegelse og refleksjon, trekkes inn i interiørarkitekturen. På den måten kan man skape rom som stimulerer og bidrar til å redusere stress i en hektisk arbeidsdag. Det er også viktig for meg å levere det jeg oppfatter som ekte, det jeg selv har tro på. Vi vet at det er mange ting som produseres, som ikke nødvendigvis er bra verken for miljøet eller det enkelte menneske. Å ta bevisste valg er veldig viktig, ikke bare for interiørarkitekter, men også for alle produsenter og forbrukere.

Hva liker du best å jobbe med?

Det mest fascinerende med yrket er å utforske og finne løsninger som er gode i forhold til kundens ønsker og behov. Jeg liker veldig godt å jobbe med planløsninger. En god planløsning er en ressurs, fordi den påvirker måten vi jobber på. Utenom det finnes det jo et hav av virkemidler, både gjennom former og materialer, så det vil alltid være en utfordring å skape rom der kunden gjenkjenner sin identitet. Men så gøy det er å få det til!