Jorunn
Rage

TELEFON
+47 99 57 48 72
E-POST
jra@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MNIL

UTDANNING
Uteksaminert fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen i 2013

A Propos

Jorunn er opptatt av kunnskapsdeling, og masteroppgaven hennes handlet om det fysiske rommet der kunnskapsdeling står i høysetet; biblioteket. Hun er dessuten med i IARKS miljøgruppe.

LES INTERVJU

INTERVJU

Jorunn Rage AV

Mona Jacobsen

Hva er det morsomste ved å være interiørarkitekt?

Det er så mye som er morsomt i dette faget, for det er så mangfoldig. Jeg synes det er veldig morsomt å spesialtegne møbler etter kundens behov. Det er også kjempespennende å sitte sammen med brukerne og diskutere organisering av rom og funksjoner. Skrittet videre i prosessen fra konseptutvikling helt ned til den minste detaljering er fascinerende. Alle har forskjellige behov, alle løsninger er forskjellige, fordi alle kunder er unike. Mestringsfølelsen når rommene til slutt går opp til kundens tilfredsstillelse er nesten ubeskrivelig.

Hva motiverer deg ved faget?

Møbler og interiør er en god arena for å gjøre gode miljøvalg. Produkter av miljøvennlige råvarer betyr lav belasting på det ytre miljø, tidløshet kombinert med høy kvalitet gir lang levetid og har stor miljøpåvirkning. Lang levetid er også økonomisk lønnsomt. Hvert prosjekt er et møte mellom kundens ønsker og interiørarkitektens kunnskap og kompetanse. Å redusere miljøbelastningen forvaltes gjennom vår kunnskap om materialer, gjenbruk, belysning og holdbarhet. Jeg føler et stort ansvar for å dele denne kunnskapen med kunden.