Irene
Birkeland

TELEFON
+47 91 56 84 27
E-POST
ibi@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MNIL, partner

UTDANNING
Mastergrad i møbeldesign og interiørarkitektur ved Danmarks Designskole i 2011

A Propos

Irene vant førstepremie i en møbelkonkurranse arrangert av Eskoleia for designstuderende i 2006 og mottok ”G9alt-stipendet” fra SB1 - SR Banks talentfond. I tillegg til å være superbruker i 2D- 3D- og diverse illustrasjonsprogrammer, er hun også en del av IARKS miljøgruppe.

LES INTERVJU

INTERVJU

Irene Birkeland AV

Jonas Parmann

Hva kjennetegner deg som interiørarkitekt?

Jeg er nysgjerrig. Jeg stiller spørsmål og prøver å finne en mening med det vi skal løse. Hvorfor vi gjør dette, hva er innholdet og hva er hensikten. Jeg stiller spørsmål om det meste, det er jo sånn man lærer. Min store styrke er å kartlegge og undersøke brukerne, og bruke tiden fornuftig i den prosessen slik at vi staker ut en konseptuell retning som samsvarer med behovet og målsettingen til kunden. Jeg ser på det som en viktig fase å legge krefter i. Et sterkt konsept kan på mange måter være veldig utslagsgivende for resultatet.

Hva er det viktigste for deg som interiørarkitekt?

Det viktigste er å komme fram til smarte løsninger og lande på et helhetlig produkt som gir gode opplevelser alt ettersom hva behovet er. Å skape rom som kan bidra til den gode samtalen, en god atmosfære eller å få jobben gjort. At de løsningene vi velger tilrettelegger for dette. Jeg ser også viktigheten av å holde seg oppdatert innenfor moter og trender i lokal og global sammenheng. I utformingen av nye konsepter prøver vi å fristille oss fra pågående trender, og på den måten utfordre konvensjonene i faget. Vi oppfordrer kunden til å tørre å gå nye veier, som for eksempel kan handle om å snu seg fra fast plass til ”free seating.” Vi prøver å ligge litt foran, på flere måter!