Frida
Yggeseth

TELEFON
+47 91 38 38 64
E-POST
fyg@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MNIL

UTDANNING
Master i Interiørarkitektur og Design ved Universitetet i Bergen (Fakultet for Kunst, Musikk og Design / KMD) BA(Hons) Interior Architecture and Design – Arts University Bournemouth

A Propos

Frida har en internasjonal utdannelse med spesialisering i sanselig arkitektur. Med sitt masterprosjekt ble hun kåret til vinner av Nykommerstipendet 2018 under Bergen Design Festival.

LES INTERVJU

INTERVJU

Frida Yggeseth AV

Sarah Leszinski

Hva er det viktigste for deg som interiørarkitekt?

Under mastergraden fokuserte jeg på sanselig design, og tok et dypdykk i akustikk og lydens rolle i arkitektur. Nå ser jeg frem til å benytte meg av denne kunnskapen, og lære mer om sansene som vanligvis ikke blir prioritert. Vi kan alle være enige om at interiørarkitektur tar for seg det visuelle. Jeg vil sikre at taktisitet, lukt og lyd ikke blir glemt. For meg er det viktig å huske på at vi aldri er ferdig utlært. Det å jobbe i et mangfoldig miljø gjør at jeg utvikler meg som interiørarkitekt gjennom samarbeid med kollegaer og klienter.

Hva syns du er inspirerende innen interiørarkitektur?

Jeg tror interiørarkitekter har mange ferdigheter som går utover tradisjonelt interiørdesign. Vi blir stadig modigere og påvirker innenfor felt hvor vi har mye å tilby. Rom i alle skala har interiører som må tas hensyn til, og jeg er veldig fasinert av konseptet «urban interiørarkitektur». Jeg drømmer om å ta en master i Byplanlegging for å øke bredden i vårt fagfelt.