Åsa
Forsberg

TELEFON
+47 48 28 23 38
E-POST
afo@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MNIL

UTDANNING
Uteksaminert fra Istituto Europeo di Design, Barcelona, 2009

A Propos

I tillegg til å ha en internasjonal bakgrunn med utdanning fra Barcelona, har Åsa en bred prosjekterfaring fra ulike næringsbygg, konkurranser og innsalgsprossesser. Hun har god kunnskap i ulike 2D og 3D visualiserings- og tegneverktøy.

LES INTERVJU

INTERVJU

Åsa Forsberg AV

Jonas Parmann

Hva er din styrke som interiørarkitekt?

Jeg finner stor glede i 3D- og teknisk tegning, og ser verdien i å utforske de ulike løsningene opp mot hverandre for å se hvordan de oppfører seg. Når man har undersøkt ulike alternativer er det lettere å ta gode valg. Verktøyene som finnes i dag hjelper oss utrolig mye både visuelt og som informasjonsformål. Den tekniske delen blir man jo aldri mettet av, så derfor er det kanskje naturlig at det er den jeg er dyktigst på. Jeg syns i tillegg det er viktig å være effektiv, organisert og modig nok til å utfordre kunden hvis man ser at en løsning ikke er optimal. Det kan være en utfordring, for balansen i et godt arbeid ligger i krysningspunktet mellom å lytte og stole på seg selv, men også oppfylle kundens behov og gjøre dem tilfreds – selvfølgelig.

Hva er de største gledene?

Som interiørarkitekt er livet varierende, og jeg blir utfordret på nye ting hver dag. Jeg må tilegne meg ny kunnskap hele tiden, og utbyttet er meget stort når man jobber så tverrfaglig som vi gjør her i IARK. Det syns jeg er veldig drivende og svært motiverende. Men den største gleden er å se den jobben man har gjort i ferdig fysisk form. Ikke bare i materialer og prøver, møbleringsplaner og skjemategninger, men i å faktisk se det meg egne øyne. Det er en glede. Og i tillegg utrolig lærerikt!