Media City Bergen


Mediehus for fremtiden

Prosjektdetaljer
Prosjektbeskrivelse

MAD og IARK vant konkurransen Entra utlyste om et mediehus - Media City Bergen – i 2012. I tillegg har vi vært interiørarkitekter for flere av leietakerne fram til innflytting i 2017.    


NRK Hordaland brukte flyttingen til å tenke nytt i forhold til måten de organiserer arbeidsprosessene sine på. Fleksibilitet, sambruk, underdekning og free seating var målet. Ledetråd i prosessen var «Invitere inn og dele ut». Styrende for interiørkonseptet var å underbygge NRK Hordaland som en vennlig, folkelig, landsdekkende, leken, nytenkende, åpne og uhøytidelige organisasjonen.  

  

Bergens Tidenes overordnede mål og visjon var å skape et arbeidsmiljø som møter fremtidens mediehverdag. Fokus på arbeidsprosesser, fleksibilitet og mobilitet har vært premissgivende for utviklingen av interiørkonseptet.

 

Les mer om åpningen av Media City Bergen her

20160422 Cam01 1920X1980
20160422 Cam06 V02 1

Fellesarealene

Visualiseringer av fellesarealene, utviklet av Bricks visual.

Fellesarealene

Visualiseringer av fellesarealene, utviklet av Bricks visual.

Mcb Hvit

Pastillen

En møbelserie som tar utgangspunkt i byggets arkitektur med sine åttekantede tårn. Møbelserien er utviklet for fellesarealene i MCB og spenner fra ståbord, lave sittebenker og blomsterkasser til kaffebaren.  Elementenes grunnflate er et rent kvadrat, mens toppflaten er en likesidet åttekant.

Pastillen

En møbelserie som tar utgangspunkt i byggets arkitektur med sine åttekantede tårn. Møbelserien er utviklet for fellesarealene i MCB og spenner fra ståbord, lave sittebenker og blomsterkasser til kaffebaren.  Elementenes grunnflate er et rent kvadrat, mens toppflaten er en likesidet åttekant.

Pastillfamilien Collage
Pastillen 3

Kaffebaren

Kaffebaren i atriet er spesialdesignet for MCB, inspirert av byggets arkitektur og «Pastillens» geometri.

Kaffebaren

Kaffebaren i atriet er spesialdesignet for MCB, inspirert av byggets arkitektur og «Pastillens» geometri.

Pastillen 15 Cropped

Møtesenteret

MCB møtesenter ligger i U1 med en stor åpning opp mot atriet. En del av rommene har hele spesialdesignede LED-vegger for å skape en illusjon av dagslys. Ståbordene i pausearealet er fra møbelserien «Pastillen».

Møtesenteret

MCB møtesenter ligger i U1 med en stor åpning opp mot atriet. En del av rommene har hele spesialdesignede LED-vegger for å skape en illusjon av dagslys. Ståbordene i pausearealet er fra møbelserien «Pastillen».

Mcb Grovskisse Idealplan Cropped

Skisse

Analyse av planen fra tidlig fase ved prosjektets oppstart i 2012. Prinsippet har dannet grunnlag for disposisjon av kontoretasjene i bygget.

Skisse

Analyse av planen fra tidlig fase ved prosjektets oppstart i 2012. Prinsippet har dannet grunnlag for disposisjon av kontoretasjene i bygget.

Nrk Interntrapp

NRK / Interntrapp

NRK leier deler av plan 2 og 3. Interntrappen med kombinert amfi er et viktig sentralt element som knytter etasjene sammen. Amfiet henvender seg mot tekjøkkenet og den sosiale sonen, hvor man skal kunne samle alle ansatte.   

NRK / Interntrapp

NRK leier deler av plan 2 og 3. Interntrappen med kombinert amfi er et viktig sentralt element som knytter etasjene sammen. Amfiet henvender seg mot tekjøkkenet og den sosiale sonen, hvor man skal kunne samle alle ansatte.   

Nrk Sosial Sone

NRK / Sosial sone

Ved siden av interntrappen i plan 3, kan man se ned til den sosiale sonen i etasjen under gjennom en raus åpning i dekket. Dette bidrar til å skape visuell kontakt mellom etasjene, og man kan ta del i lyden av det som foregår i plan 2.

NRK / Sosial sone

Ved siden av interntrappen i plan 3, kan man se ned til den sosiale sonen i etasjen under gjennom en raus åpning i dekket. Dette bidrar til å skape visuell kontakt mellom etasjene, og man kan ta del i lyden av det som foregår i plan 2.

Bt Arbeidssone

Bergens Tidende / Prosjektbord i arbeidssone

Fleksibilitet og materialitet hånd i hånd for å skape attraktive arbeidsfunksjoner.

Bergens Tidende / Prosjektbord i arbeidssone

Fleksibilitet og materialitet hånd i hånd for å skape attraktive arbeidsfunksjoner.

Bt Atrium

Bergens Tidende / Alkove mot atrium

En tilbaketrukket «lomme» med utsyn til plan 1 og et myldrende fellesareal. BT holder til i deler av plan 4. 

Bergens Tidende / Alkove mot atrium

En tilbaketrukket «lomme» med utsyn til plan 1 og et myldrende fellesareal. BT holder til i deler av plan 4. 

Synne Bersvendsen

Interiørarkitekt MNIL

Thea Røhrt

Interiørarkitekt MNIL, partner

Elisabeth Trømborg

Interiørarkitekt MNIL, partner

Anders Stenbeck-Askheim

Interiørarkitekt MNIL, partner

Elisabeth Paus

Interiørarkitekt MNIL, partner