Sarah
Leszinski

TELEFON
+47 96 62 50 36
E-POST
sle@iark.no
STILLING

Interiørarkitekt MNIL

UTDANNING
MA Interiørarkitektur og møbeldesign KHiB 2017

A Propos

Sarahs masteroppgave handlet om farger for Hurtigruta. Hun har også en mastergrad i engelsk og kunsthistorie fra Universitetet i København fra 2012. Hun har ansvaret for IARKs hjemmeside og sosiale medier og er selskapets in-house fotograf.

LES INTERVJU

INTERVJU

Sarah Leszinski AV

Mona Jacobsen

Hva er viktig for deg som interiørarkitekt?

For meg er kunnskapen om farger i interiør og den scenografi man kan skape med god fargesetting en viktig del av vårt fag. Jeg er veldig glad for at den sort/hvitt-trenden som har hersket de siste 15-20 årene er på vei ut. Produsentene av tekstiler og maling skaper trendpaletter fra år til år, men at noe er trendy, betyr jo også at det blir utrendy. Alle flater fargesettes. Hvis man overlater for mye til produsentene, går man glipp av mye rikdom og opplevelser i et interiør. Derfor er det viktig at vi som faggruppe har kunnskapen som skal til for å kunne gå mer i dybden.

Hva er mest morsomt å jobbe med?

Jeg synes det er veldig morsom med kunder som sier at de ikke vil ha hvitt og grått interiør, men farger som inspirerer. Det er fint å kunne skape noe som er i tråd med kundens identitet og historie, og her hører farger til. Å kunne bruke pigmentbasert maling for eksempel, er mye mer tilfredsstillende enn den kjemibaserte malingen vi i dag får fra fargeblandingsmaskinene.